sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Uusi jalostuseläin tulossa

Peliin on tulossa uusi jalostuseläin. Jalostus onnistuu nykyisin lampailla, lepakoilla, kanoilla, lehmillä ja jäniksillä. Viimeisin vinkki uutuudesta on tämä: tämä eläin on elänyt yhdessä ihmisen kanssa jo noin 9000 vuotta

Useissa arvailuissa foorumeilla ja fanisivustoilla on ollut jo jonkin aikaa muun muassa ankka. Aivan viimepäivinä on veikattu aina elefantista ja apinasta sikaan ja vuoheen asti. Tuo 9000 vuotta sopii kuitenkin varsin huonosti Bahamaraman eläimiin ja myös ankkaan.

Mutta entäpä hevonen, joka on Suomessakin ollut pitkään maataloudessa korvaamaton kumppani ihmisille:

Discovery News > Animal News > Horses Domesticated 9,000 Years Ago in Saudi Arabia
Thu Aug 25, 2011 01:43 PM ET
Content provided by AFP
"A civilization in what is now Saudi Arabia appears to have domesticated horses about 9,000 years ago."
Hevonen on ollut kesytettynä ainakin noin 9000 vuotta sitten.

Hevonen on siis seuraava Farmeraman jalostukseen tuleva eläin?

Muita vaihtoehtoja pelissä olevista eläimistä olisi vuohi ja sika, mutta joidenkin lähteiden mukaan ne olisivat kesytetty jopa joitakin tuhansia vuosia aiemmin. Vuohi on mainittu myös vanhimmaksi kesytetyksi eläimeksi, kun siankin kesytyksestä löytyy yli 10 000 vuoden arvioita.

Vaikka ennakoisi tulevaa ostamalla torilta ja kasvattamalla varastoon näitä kaikkia eläimiä, ne tuskin menevät hukkaan, sillä onhan lupailtu että jatkossa tulee muutkin eläimet jalostukseen. Siinä vaiheessa kun uusi jalostuseläin tuodaan peliin, on kuitenkin hyvä olla varastossa vähintäänkin joitakin satoja eläimiä. Uusia jalostuseläimiä myymällä tienaa varsin nopeasti paljonkin rahaa. Lisäksi maatalousyhdistykseen varmastikin tulee taas uusi tehtävä, johon tarvitaan näitä jalostuseläimiä. Niiden ostaminen torilta taas on uutuuden huumassa varsin kallista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti