tiistai 20. joulukuuta 2011

Joulua ja uutta vuotta


Muistutusta pukkaa: Farmeraman uudenvuodentapahtuma on tulossa, tai näin ainakin jotain tähän viittaavaa näyttää yllä olevassa kristallipallossa kuvastuvan. Mitä tuotteita ja tarvikkeita huhutaan tapahtumaan tarvittavan...

Foorumeilla on jonkin verran ollut ihmettelyä, että reki 2011 -tapahtuman lumihiutaleita ei tulisi tarpeeksi. Aikaisemmassa tapahtuman vinkeissä oli jo kattavasti kuinka saa rekitapahtuman hyvään kuntoon. Erityisesti englanninkielisellä foorumilla on jokseenkin selkeästi tullut esiin, että kuurankukka tuottaa erittäin vähän lumihiutaleita (mukavuuspelloissa) verrattuna muihin tapahtuman kasveihin pienissä tavallisissa pelloissa. Tässä siis vielä vinkkinä:

Käytä mukavuuspeltoja (superlannoitteen kanssa) ainoastaan yöllä tai muuten kun olet pitkään pelistä pois. Näin saat tuotettua kasveja isompia määriä vaikka lumihiutaleita ei paljoa tulisikaan. Lumihiutaleiden takia taas kasvata talvijasmiinia ja lumikelloa tavallisissa pienissä pelloissa mahdollisimman paljon kun olet useammin pelin ääressä.

Huomaa myös että näissä pienissä pelloissa myös porkkana-omenachutney lisää +2 satoa per pelto ja kurpitsamarmeladi +1 satoa per pelto. Sadon määrä on siis enemmän kuin isoissa pelloissa samassa ajassa.

Joulutapahtumasta on kulunut vasta reilu yksi vuorokausi ja tapahtuman kesto on kokonaiset 10 vuorokautta. Tässä vaiheessa ei vielä kannata hätäillä, vaan katsoa rauhassa eteenpäin. Tapahtuma ei näytä tällä hetkellä mitenkään mahdottomalta suorittaa ihan ilman maksullisia avusteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti