keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Paljon eläimiä?

Joissakin tehtävissä, kuten Kasvatuseläinkilpailu maatalousyhdistyksessä, vaaditaan toimitettavaksi hurjia määriä eläimiä. Monesti ei ole aikaa tai halua tuottaa kaikkia eläimiä itse. Mutta mitä eläimiä kannattaa silloin ostaa torilta?

Tässä laskelma tai taulukko tämän päivän hinnoilla yhdeltä torilta. Mitä suurempi arvo, sitä kannattavampi eläin on ostettaessa se tehtävään, jossa eläin arvostetaan sen vaihtoarvon mukaan (ei siis kappalemäärän).

Pieni yllätys löytyy kärkipäästä, kolme parasta eläintä ovat aasi, riikinkukko ja hirvi. Vaikka Bahamaraman eläimillä on suuret vaihtoarvot, silti niitä löytyy vasta sijoilta 4 - 6.

Tästä taulukosta ei ole apua, jos tuottaa eläimiä itse tehtäviin. Silloin esimerkiksi papukaija on varsin vahvoilla, koska sen kasvuaika on vain 3 tuntia ja aasin taas lähes 17 tuntia.

Toisaalta taulukon alapäästä löytyy eläimiä, joiden myyminen torilla on erittäin kannattavaa. Myymällä yhden pöllön tai lepakon saa rahat jopa yli 12 aasin ostamiseen. Eli vaihdat esimerkiksi 220 pistettä jopa 5000 pisteeseen.

Kun vertaat hintoja omalla torilla, tarkastele saako tuohipennillä vähintään yhden arvopisteen. Huomaa taulukossa orava on kohdassa tasan yksi, eli sen hinta sattui olemaan aivan sama kuin sen vaihtoarvo. (Hinta 320 tp ja vaihtoarvo 320)

Huomioi:
- Toreja on useita, hinnat ei ole samat jokaisella torilla.
- Hinnat vaihtelevat kysynnän mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti