maanantai 21. marraskuuta 2011

Vehnän tehotuotanto

Vehnän tarve ja kysyntä pelissä on suurta. Esimerkiksi tällä hetkellä vehnää tarvitsee 10 kananrehuun, 10 ankanrehuun ja 3 hevosenrehuun. Näin siis vaikkapa jalostuskanojen tekeminen vaatii todella paljon vehnää. Ja vielä lisäksi Maatalousyhdistyksessä on tehtäviä, jotka vaativat vehnää.

Vehnää kannattaa siis tuottaa reilusti tehokkaimmalla tavalla reilusti omaan varastoon. Eikä vehnän suuren kysynnän vuoksi torilla se ole hassumpi tapa tehdä paljon rahaa nopeasti. Yli 10 000 yksikön viljelyvauhdilla tunnissa voi tienata torilta lähes 30 000 tunnissa. (myyntivoitto 2,83 tuohipennosta per yksi vehnä, kun myyntihinta on 3,15).

Kuinka siis vehnää tehdään nopeasti ja paljon? (ennen kuin aloitat, tarkista että kaikki tarvittavat tuotteet ja välineet on käytettävissä.)

Valmistelut voi aloittaa poistamalla kaikki pajat, eläinaitaukset ja puut Peltomaalta, Metsäaukiolta ja Villiniityltä. (Siis kaikista paikoista joissa voi vehnää viljellä.) Sijoita näille alueille sitten pelkästään pieniä peltoja. (Katso kuva yllä)


Oleellinen osa tässä tuotannossa on käsityötuotteet, joilla lisätään tulosta merkittävästi. Porkkana-omena chutney lisää merkittävästi määrää. Lisäksi vielä vehnäleipä, joka antaa oman bonuksen sadonkorjuuseen.

Huomaa että kurpitsamarmeladi on huonompi vaihtoehto porkkana-omena chutneylle. Näitä ei voi käyttää yhtäaikaa, vaan kurpitsamarmeladilla voi lisätä aikaa, jonka Porkkana-omena chutney on voimassa. Jos Porkkana-omena chutney tuntuu ylivoimaiselta hankkia, niin sitten voi ryhtyä tehotuotantoon myös pelkällä kurpitsamarmeladilla. Huomaa, että tuo bonus on +1 tai +2 per pelto ja juuri sen vuoksi viljely tehdään pienissä pelloissa.

Jotta viljely ja sadonkorjuu sujuu tarpeeksi nopeasti, tarvitaan apua. Leikkuupuimiri ja kylvökone on ehdottomasti oltava käytössä. Nämä on saatavana useista eri tehtävistä palkintoina, mutta myös ostettavissa.

Ja sitten ei tarvitsekaan vehnää ihan heti tehdä uudestaan, kun sitä on ladossa yli 120 000 kappaletta. Torilta näistä saisi noin 340 000 voittoa aivan pikavauhdilla.

Huomaa ainakin seuraavaa:
- metsäaukiolla voi ja kannattaa laittaa vettä, koska se maksa mitään. Muuten peltojen määrä on niin suuri, että vettä tai lantaa ei voi käyttää.
- kylvöapuria käytettäessä kannattaa olla erityisen varovainen, että klikkaus ei lipsahda superlannoiteeseen. Yksi väärä klikkaus voi viedä 200 superlannoitetta.
- myös salaattia (tai muitakin lyhytaikaisia kasveja) tarvitaan paljon joihinkin tehtäviin. Sitä kannattaa tehdä samalla kerralla/samalla tavalla vaikka vehnäleipäbonus ei siihen vaikutakaan.
- muista käsityötuotteet myös erikoistapahtumissa ja tehtävissä, joissa tuotanto täytyy tehdä tietyssä ajassa.
- vaikka pieniä peltoja lähes 600 kappaletta, niin hiirityöskentelyä tulee lopulta tässä aika vähän. Eikä kannata huolestua että minuutteja menee hukkaan, varsinkin jos apurit on käytössä vaikka 12 tuntia, kun porkkana-omena chutneyn bonusaikakin on 18 tuntia.

Lyhyt yhteenveto:
1. pienet pellot viljelyalueille
2. käsityötuotteet (porkkana-omena chutney ja vehnäleipä)
3. maatalousapurit (puimuri/kylvökone)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti