perjantai 28. syyskuuta 2012

Sadonkorjuutapahtuman Top500

Näyttää siltä että viimeinen top-lista on tehty. Kärkipäässä toimitusmäärät ovat huimia, top-10 sijoitus vaati noin 500 miljoonan toimituksen. Oliiveina tuo toimitus on siis reilut 3,33 miljoonaa kappaletta oliiveita. Torilta hankittuna tuo määrä oliiveita vaatisi noin 30 - 50 miljoonaa turvepenniä torin hintatasosta riippuen.

Listalle pääsemiseen riitti siis lopulta hieman päälle 114 miljoonan toimitus. Oliiveina tämä toimitusmäärä on 760 666 kappaletta. Torilta hankittuna oliivit vaatisi noin 7,5 - 10 miljoonaa turvepenniä torin hintatasosta riippuen.

Monilla toreilla oliiveiden ja vastaavien edullisten kasvien hinnat nousivat tapahtuman aikana jopa viisinkertaiseksi normaalista hintatasosta. Yllämainittu esimerkkihinta olisi ollut siis moninkertainen, jos toimitettavia kasveja olisi hankittu torilta vasta tapahtuman alettua. Noin 760 000 oliviivin myynti tapahtuman aikana alimmilla yhden torin hinnoilla olisi tuottanut noin 28 miljoonaa turvepenniä.

Tietysti saa myös varautua pettymykseen, varsinkin jos on toimittanut esimerkiksi noin 113 miljoonalla ja jäänyt juuri listan ulkopuolelle. Tämä on hyvä pitää mielessä, jos tulee vielä tapahtumia, joissa on vastaavia tehtäviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti