maanantai 31. lokakuuta 2011

Uudet lepakkotehtävät

Nyt lepakkoloukot ja uudet tuliterät guanopajat hyrräämään täydellä teholla.  Aivan pian tulee maatalousyhdistykseen uudet tehtävät.

Aivan kuten muillakin jalostuseläimillä on omat tehtävät, jalostuslepakot saavat oman tehtävänsä. Ensimmäiset tasot on perinteisesti helppoja ja niistä saa pienellä vaivalla muutamia kymmeniä tähtiä viisaudenpuuta varten. Mikäli lepakoiden jalostui jäi saamatta Halloween 2011 -tapahtumassa, voit saada sen käyttöön myöhemmässä täydenkuun tapahtumassa.

Toinen uutuus on Guano-tehtävä. Guanoa ei siis kannata enää torilla myydä, vaan kerätä kaikki mahdollinen omaan latoon. Tehtävä on mahdollisesti samantyylinen kuin vanhat Villa- ja Angoravillitys-tehtävät. Nuo tehtävät vie satoja erikoistuotteita, mutta palkinnot on hyviä: tuohiseteleitä, voimarehua ja puimureita sekä muita viljelyapureita. Jos mahdollista, on sijoitus useampaakin Guanon keräämöön varmasti tuottoisaa.

lauantai 29. lokakuuta 2011

Superlannoite - tarjous alkoi

Nyt alkoi sitten tarjouskampanja, josta mainittiin jo aiemmin Halloween 2011 -jutun yhteydessä.

Tässä on mahdollisuus valita kolmesta erikokoisesta erästä. 65, 210 tai 450 superlannoitetta, joista suurimman erän osto lähettää myös naapureille 2 superlannoitetta.

Superlannoitteesta on tietysti iso apu käynnissä olevaan Halloween-tehtävään. Kasvien kuten valkosipulin tai pinaatin kasvuaika on yli 16 tuntia, mutta superilla, vedellä ja lannalla kasvuaika jää reilusti alle puoleen. Näin vaikkapa yön aikana saa viljeltyä täyden pellon valkosipulia, jolla saa paljon pelloista nousevia limakarkkeja (suomen pelissä nimellä limamuisku) verrattuna lyhyemmän kasvuajan kasveihin. 

torstai 27. lokakuuta 2011

Lepakko-guano

Lepakko-guano jäi hieman sivummalle kaikessa kiireessä, kun Halloween-tapahtuma alkoi juuri. Huomaa kuitenkin, että nyt on pajassa tarjolla uusi Lepakko-guanon kerryttämö.

Ja kuten kaikilla uutuuksilla yleensä, ne jotka ehtivät ensimmäisinä myymään tätä tuotetta torille, saavat aivan varmasti siitä täyden hinnan. Jos ei ole tarvikkeita useamman kerryttämön tekemiseen, niin saattaa olla parempi säästää guanoa itsellään. Jos tulee uusia tehtäviä, joihin tätä tuotetta tarvitaan, saattaa olla pitkään mahdotonta saada tuotetta torilta.

Mikä ihmeen guano:
Guano on merilintujen tai lepakoiden ulostetta, joka on kertynyt kerroksiksi eläinten elinpaikoille. Guano sisältää runsaasti fosforia ja typpeä ja sitä kerätään lannoitteeksi ja ruudin valmistukseen, kertoo Wikipedia.

Tätä guanoa voisi siis tarvita hyvinkin erikoislannoitteena tehtävissä.

Halloween tapahtuma

Aivan piakkoin pitäisi Halloween 2011 -tapahtuma alkaa. Huomaa, että kaikki kauhutalon 4 tehtävää täytyy tehdä, jotta lepakkojen jalostuksen saa käyttöönsä.

Kannattaa myös huomioida että tehtävään tarvitaan uutuuksien lisäksi 3000 luupuuta. Yhteensä siis 7500 peltotuotetta ja 500 pelloista nousevia limakarkkeja lisäksi. Mukavuuspellot on varmasti hyvä ottaa käyttöön tässä tehtävässsä. Niiden avulla vettä, lantaa ja superlannoitetta kuluu vähemmän ja pelin parissa ei tarvitse olla ihan jatkuvasti. Ilman extroja luupuut kypsyy mukavuuspelloissa 8 tuntia, joka takaa rauhaisat yöunet ja hyvän sadon aamuksi valmiiksi.

Mukavan helpotuksen tehtävässä saa ne, jotka ovat olleet kaukaa viisaita ja säästäneet latoon hyvän määrän luupuita aiemmissa täydenkuun tapahtumissa.

Onnea tapahtumaan!

Päivitys:

Nyt tapahtuma on pelissä, vaikka jotkin grafiikat ja käännökset puuttuvatkin. Tapahtumaan tarvittavia tuotteita voi viljellä vain peltomaalla (pääpelto) ja yllä olevaan tapahtumaikkunaan pääsee kaupungilta, vaikka aukiolla ei aivan heti ainakaan mitään grafiikkaa olekaan. Klikkaus pyöreään aukioon toimii kuitenkin.

Näin lähti tapahtuma hyvin alkuun. Silmäpensaat ja kärpäsloukut vasemmassa yläkulmassa superilla, vedellä ja lannoitteella nopeutettuna. Kuvan ottamisen jälkeen vielä siniä lisätty lihottamaan satoa. Koko loppualue istutettu luupuita. Osaan luupuita myös superia, että saadaan tilaa uusille Silmäpensaille ja kärpäsloukoille.


keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Kauhujen kaupunki

Farmeraman kaupunki on nyt saatavana Halloween-teeman taustakuvana. Pelin foorumilta löytyy useampikin taustakuva-linkki.


Lepakot jalostukseen

Lepakoiden jalostusta tulossa. Vielä vahvistamaton tieto kertoo myös, että aiheeseen liittyen on tulossa uusi tehtävä. Yllä kuitenkin jo kuva varsin onnistuneista jalostuslepakoiden hahmoista.

Runsaasti uusia asioita siis tulossa peliin, erityisesti täydenkuun yön tapahtuman ystävät ovat varmasti tämän seuraavat viikot erittäin tyytyväisiä.

Melkein unohtui: Jos torillasi on vielä tavallisia lepakoita jäljellä, niitä kannattanee ostaa. Kun tämä tieto julkaistaan itse pelissä tai sen omalla foorumilla, niin jalostuksiin tarvittavista lepakoista tulee erittäin kova kysyntä. Jos varastosta löytyy lepakkoloukko, nyt on aika ottaa se käyttöön.

tiistai 25. lokakuuta 2011

Halloween 2011

Torstaina 27. päivä alkaa Halloween-tapahtuma, joka kestää ensimmäiseen päivään asti ensi viikon tiistaihin. Kokonaiset 5 vuorokautta kauhutapahtumaa.

Tapahtumassa löytyy kaksi uutuuskasvia. (kuvassa yllä) Silmäpensas ja kärpäsloukku (lihansyöjäkasvi). Ja mitä ilmeisimmin limaiset makeiset ovat tämän tapahtuman erikoiset pelloista nousevat tuotteet, joita voi toimittaa tehtävään kauhutaloon.


Samalla voi jo varautua kauhistuttavaan super-myyntiin. Esimerkiksi kuvan mukaan ostamalla 450 superlantaa, saa puolet ilmaiseksi ja lisäksi 10 siniä sekä 2 naapureille.

Huomaa, että superlannoitteen lisäksi myös käsityöpajan resepteistä löytyy apua tähän tapahtumaan, kuten myös viisaudenpuun riimuista. Lisäksi mukavuuspeltoja voi käyttää vaikkapa yöllä, jotta pellot tuottavat kokoajan ilman joutoaikaa.

maanantai 24. lokakuuta 2011

Minitehtävä alkoi

Minitehtävä löytyy nyt Maatalousyhdistyksestä. Siihen tarvitaan kultaisia tammenterhoja, sadonkorjuujuhlan erikoistuotteita. Helppoja tähtiä on tarjolla sillä ensimmäisellä tasolla saa jo 6 tähtöstä toimittamalla vain 18 terhoa.

Jos sadonkorjuujuhla on jo tehty, tässä on varsin mukava helppo tehtävä. Jos taas sadonkorjuujuhla on kesken, kannattaa itse arvioida kummasta saa enemmän mieluisia palkintoja.Huomaa että tämä minitapahtuma on sidoksissa noihin terhoihin, aikaa tehtävän suorittamiseen ei ole enää kovin kauaa.


sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Tapahtuma: Kultaiset tammenterhot

Joko tuli sadonkorjuujuhla tehtyä loppuun? Huomenna maanantaina tulee uusi minitapahtuma, jossa tarvitaan kultaisia tammenterhoja. Huomaa vaikka et olisi vielä saanut sadonkorjuujuhlaa loppuun, niin nyt on maltti valttia. Säästä tammenterhot siihen asti kunnes uusi minitapahtuma tulee peliin. Tarkista sitten onko siellä mahdollisesti parempia tai mielenkiintoisempia palkintoja tyrkyllä. Valitse sitten kumpaan tapahtumaan kannattaa loppuja kultaisia tammenterhoja laittaa. Latoon niitä tuskin kannattaa jättää, sillä tapahtumien jälkeen niistä saa vain 20 tp + 20 kp kappaleelta.

Huomaa myös, että sadonkorjuujuhlaan kelpaa myös kasvit. Näin ei välttämättä ole huomisessa minitapahtumassa. Jo senkin vuoksi kannattaa odottaa ennen uusien terhojen toimittamista.

Kasvien toimittamisesta voi myös huomioida, että useissa tapauksissa esimerkiksi omia omenoita ei kannata tapahtumaan toimittaa. Sen sijaan omenat kannattaa myydä torilla ja niistä saaduilla rahoilla ostaa manteleita, jotka toimittaa tapahtumaan. Huomaa, että omenoista saa vain 60 pistettä, mutta manteleista saa tapahtumassa 160 pistettä vaikka molempien hinta torilla on jokseenkin sama (huomioi hintojen vaihtelu). Vaihtamalla omenan manteliin saa siis noin 2,7 kertaa enemmän pisteitä, vaikka rahaa ei lopulta kulu yhtään. Hyvällä tuurilla manteleita saa jopa reilusti omenoita halvemmalla.

Jos mantelit ei vielä kuulu tasosi mukaiseen valikoimaan, tarkista muista käytössäsi olevista "arvokkaimmista" kasveista torihintoja.

Baby buumi

Nyt on huomiseen asti jalostus yllätyksiä täynnä. Baby buumin aikana kerätyistä jalostuseläimistä tulee lisänä hyvällä tuurilla arvokaskin jalostuseläin. Tapahtumakellosta näkyy taas kuinka kauan tapahtuma on voimassa. Huomaa että keräys pitää tapahtua ennen kuin tapahtuma loppuu.

Esimerkkinä ruskeiden lehmien jalostus:

Ensimmäisessä erässä alppilehmä normaalia arvokkaampi.

Toisessa erässä kaksi valkoista lehmää yllätyksenä.

Kolmannessa erässä taas paras tuotos oli alppilehmä.

Viimeisessä erässä jalostustulos jäi hieman heikoksi.

Huomaa että jalostustulokseen voi vaikuttaa myös viisauden puun riimuilla. (Muun muassa ylläolevissa tuloksissa näkyvät neljä tavallista lehmää samalla rivillä.)

perjantai 21. lokakuuta 2011

Elokuvateatteri tulossa

Peliin on tullut uusi ominaisuus, jolla voi tienata valuuttaa tai pisteitä peliin. Elokuvateatteri on ollut koekäytössä Englannissa ja nyt ensi viikolla ominaisuutta on luvattu myös Saksan alueelle. Ideana on siis katsella lyhyitä mainoselokuvia ja korvaukseksi voi valita tuohiseleitä, tuohipennejä tai kokemuspisteitä (kuva). Muille alueille tämä Elokuvateatteri-ominaisuus on myös tulossa, mutta tarkempaa aikataulua ei ole vielä julkaistu. Ainakin aluksi mainoselokuvia on vain muutama, joten kovin isoa tiliä ei ainakaan vielä voi tehdä. Varmasti mukava lisä peliin kuitenkin.


Halloween 2011 tulossa

Loistava vihje täydenkuun tapahtuman ystäville: Halloween 2011 Farmeramassa on luvassa, mikäli virallista Facebook-sivua tulkitsee oikein. Useissa maissa Halloween on reilun viikon päästä maanantaina 31. päivä, sillä pyhäinpäivä on 1.11.2011.

Miltä tämä kuulostaa: Pian on vuoden pisimmän täydenkuun yön aika! Oletko tarpeeksi rohkea siihen mitä taitelijamme valmistelevat sinulle? (Ohessa ylläoleva kuva)

Ilmeisesti ei siis ole tulossa vain pitkä (48 tuntia, kuten aikaisemmin?) täydenkuun tapahtuma, mutta uusi erikoistapahtuma tai ainakin uusittuja Halloween-aiheisia grafiikoita. Vanha tuttu täydenkuun tapahtuma säilyy varmasti pelissä jatkossakin, sillä maatalousyhdistyksessä on pysyvä Bracula-tehtävä, joka on varmasti suurella osalla pelaajista pahasti kesken.

torstai 20. lokakuuta 2011

Jalostajan viikonloppu

Jalostajan unelmaviikonloppu on tulossa. Ensin lauantai-sunnuntai on voimarehut tarjousmyynnissä ja heti perään on sunnuntai-maanantai babybuumi.

Muistutus: jalostusta voi nopeuttaa reippaasti käsityötuotteella pinkki hyytelö. Ja tietysti myös parfyymillä, jota saa myös suht edukkaasti taloustarvike kaupasta. (1000 tp / pullo)
tiistai 18. lokakuuta 2011

Sadonkorjuujuhla

Seitsemän vuorokautta kestävä sadonkorjuujuhla alkoi juuri. Tapahtuman myötä myös kaupungin ulkoasu muuttui syksyiseksi.

Tapahtumassa on kivoja palkintoja tarjolla. Jo kolmannelta tasolta löytyy kaksi salaperäistä tainta ja neljänneltä tasolta 15 tuohiseteliä.lauantai 15. lokakuuta 2011

Yllätystaimi

Yllätystaimi (salaperäinen taimi, mysteeritaimi) on nyt saatavana maanantaihin asti. Yllätystaimesta voi tulla jokin harvinainen puu, jota ei muuten ole helposti saatavana. Osta oma taimi taloustarvikekaupasta ja jännitä 5 tuntia mitä taimesta kasvaa.

Kuinka kauan taimia on ostettavissa näkyy tapahtumakellosta.


tiistai 11. lokakuuta 2011

Huomenna yötapahtuma


Täydenkuun tapahtuma, kauhujen yö, valon ja varjon yö, halloween-tapahtuma... se tulee huomenna noin kello 16:00 käynnissä olevasta Ranska-tapahtumasta huolimatta.

Nyt voi vielä rauhassa tutkia maatalousyhdistyksen Bracula-tehtävästä mitä tuotteita tarvitsee eniten. Samalla voi miettiä ja tarkkailla miten Ranska-tapahtuman tehtävät edistyvät ja haluaako keskittyä vielä täysin vaikkapa laventelin viljelyyn.

lauantai 8. lokakuuta 2011

Työkalutarjous

Hetki sitten alkoi vuorokauden mittainen työkalujen tarjousmyynti. Tapahtumakellosta näkee tarjouksen voimassaoloajan.Pajoihin tarvittavien tarvikkeiden keräämiseen saattaa kulua pitkään. Työkalupakkien ostaminen on yksi hyvä tapa jouduttaa pelissä eteenpäin pääsyä. Esimerkiksi maidon ostaminen torilta on edelleen melko mahdotonta suuren kysynnän vuoksi. Sijoitus omaan meijeriin kannattaa. Näin pääsee myös keräämään yhdistyksen Litrakauppa-tehtävästä tähtösiä.perjantai 7. lokakuuta 2011

Bonuskoodi

Juuri sopivasti on nyt uusi Ranska-tapahtumaan tarpeellinen bonuskoodi tarjolla. Koodilla saa 25 hajuvesipulloa ja 25 kumpaakin tapahtumakasvia. Koodi laitetaan kuvan mukaisesti avaamalla uutissivulta viivakoodista bonuskoodi-ikkuna, johon kirjoitetaan vivelafrance.

Koodista on eniten hyötyä juuri nyt tapahtuman alussa, joten käytä se heti. Ranska-tapahtuman jälkeen koodi tuskin on pitkään voimassa.

Ranska-viikot alkoi

Ranska-aiheinen tapahtuma alkoi juuri hetki sitten. Kaupungilla on yhdistyksen edustalla tapahtuman ranskalainen kahvila.

Vaikka tapahtuman nimi on pelissä Ranska-viikot, onneksi tapahtuma ei sentään oikeasti viikkoja kestä.

Tapahtuma kestää 216 tuntia, eli 9 vuorokautta. Peliaikaa on siis viikonloppu ja koko seuraava viikko. Pelikellosta voi myös helposti seurata omaa edistymistä. Kun kellossa on esimerkiksi noin 108 tuntia jäljellä, on tapahtuma puolessa välissä. Siitä on helppo arvioida riittääkö tahti loppuun asti vai pitääkö kiristää tahtia, tai mahdollisesti ostaa lisää hajuvettä taloustarvikekaupasta.

Hajuvettä saa kaupasta 1, 30, 150 tai 300 erissä. Mitä isompi erä, sitä halvemmaksi tulee ostos per pullo.


Huomaa, että samaan tapaan kuin aiemmissa tämän tyylisissä tapahtumissa, kannattaa piste- ja rahakertoimet tehdä ensin mahdollisimman pitkälle ja vasta sitten toimittaa erikoistuotteet (hajuvesi). Näin saat jokaisesta toimitetusta hajuvesipullosta mahdollisimman suuren korvauksen.Palkintolistassa näkyy yksittäisten palkintojen ominaisuudet, kun laittaa hiiren kohdistimen palkinnon päälle.

Pääpalkintona on 10 tähtöstä ja Eiffel-torni, joka tuottaa huisat 355 pistettä. Kelpaa varmasti pidemmällekin ehtineelle pelaajalle.

Vaikka varsinkin alemmilla tasoilla oleville pelaajille saattaa olla lähes mahdotonta päästä tapahtuman läpi, ei kannata masentua, sillä tapahtumasta hyötyy jokainen pelaaja.

Ja vielä lopuksi: täydenkuun tapahtuman (valon ja varjon yö) ystävät peukut pystyyn että jännitystä ja kauhistelua on luvassa aivan pian tämän tapahtuman jälkeen.

torstai 6. lokakuuta 2011

Ranska-tapahtuma tulossa

Uusi tapahtuma on tulossa. Tapahtuma on samantyylinen kuin Brasilia-tapahtuma, mutta tällä kertaa palkinnot ja erikoistavarat ovat Ranska-aiheisia.

Oletettavasti tälläkin kertaa, jos haluaa paljon pelloista nousevia hajuvesiä (huomaa, ei siis pelissä jo muutenkin olevia parfyymeja), kannattaa tilalla mahdollisesti olevat mukavuuspellot poistaa käytöstä.

Täysikuu on ensiviikon keskiviikkona, joten toivottavasti tämä uusi tapahtuma alkaa vasta sen jälkeen eikä täydenkuun tapahtumaa peruta tältä kuulta. Yksi vaihtoehto on myös, että täydenkuun tapahtuma siirtyy alkavaksi vasta Ranska-tapahtuman jälkeen. Jäämme innolla odottamaan tarkempia tietoja tapahtuman alkamisesta ja palkinnoista.


sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Täysikuu lokakuussa

Täysikuu osuu tässä kuussa 12. päivän keskiviikkoon reilun viikon päähän. Tämä kannattaa pitää mielessä menossa olevan Oktoberfest-tapahtuman jälkeen. Maatilan pääpellolla ei kannata pitää pitkäkestoisia talleja, pajoja tai puita, mikäli haluaa osallistua täysillä täydenkuun tapahtumaan. Ne estävät viljelyn yötilan pelloilla.


Valon ja varjon yö eli täydenkuun tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden tavoitella kauhistuttavia erikoisuuksia. Tarkkaile myöhemmin julkistettavaa tapahtuman alkamisaikaa.